Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Nu uw afspraak inplannen
Menu
Afspraak inplannen

Blessurepreventie – begeleiding Lemster Leeuwkes

Snel, sneller, snelst...

Vrij in Bewegen begeleidt de Lemster Leeuwkes sinds dit seizoen. De fysiotherapeutische begeleiding bestaat uit blessurepreventie, videoanalyse van de roeitraining en houdings- en bewegingsadvies. Daarnaast worden de dames een aantal keer conditioneel getest.

Sloeproeien vergt nogal wat van je fysiek gestel. Het komt aan op conditie/ duurvermogen, maar vraagt daarnaast ook veel krachtuithoudingsvermogen van zowel arm- als beenspieren maar vooral de romp. Rompstabiliteit is hierbij erg belangrijk! De afstanden die tijdens een wedstrijd overbrugt dienen te worden varieren van 7 tot 33 kilometer. De dames zijn minimaal 60 minuten tot ruim 270 minuten onderweg, dus daarin is het erg belangrijk fit te zijn. Maar je roeit niet alleen! In de sloep het Lyts Leeuwke zitten 6 wedstrijdroeiers. Naast uithoudingsvermogen is ook de afstemming en de samenwerking van de dames onderling essentieel!

De dames roeien sinds 2015 wedstrijden. Ze zijn hierin niet de enige. Er zijn zo’n 250 sloepen actief in het Nederlands wedstrijdcircuit. Er zit veel verschil in grootte, gewicht en vorm van de sloep, maar ook het aantal roeisters dat mee roeit varieert. Het ‘handicap’ systeem, ontwikkeld door de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) maakt het mogelijk dat alle sloepen het tegen elkaar op kunnen nemen.

DE wedstrijd van het jaar, HET hoogtepunt is de HT race. Tijdens deze race gaat het erom de afstand tussen Harlingen en Terschelling (33 km) zo snel mogelijk af te leggen. Met variabelen als wind, regen, zon en stroming is dit een flinke uitdaging! Dit jaar hebben de dames een tijd neergezet van 3 uur en 46 minuten. Achteraf wordt het handicap systeem gebruikt om de klassering te bepalen. Dat is op dit moment nog niet bekend.

Na de zomervakantie vervolgen de Leeuwkes hun seizoen en Vrij in Bewegen wenst de dames een blessurevrij, fit en snel vervolg van de rest van de competitie.

 

Maak nu hier een afspraak