Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Nu uw afspraak inplannen
Menu
Afspraak inplannen

Dry needling

Soms ligt de oorzaak een stap verder dan aanvankelijk gedacht wordt.

Dry Needling betekend letterlijk  ‘droog naalden’. Wanneer u last heeft van erg gespannen spieren, waarbij deze spier uitstraalt, kan het zijn dat u gewezen bent op dry needling.

Voor de meeste mensen is het een herkenbaar voorbeeld dat wanneer je erg strakke nek-/schouderspieren hebt, je hier hoofdpijn van kunt krijgen. Van een heleboel spieren, is het daarbij bijhorende uitstralingspatroon bekend. Wanneer u veel spierspanning in deze spieren heeft en u het daarbij behorende uitstralingspatroon herkend, zou dry needling wellicht iets voor u kunnen zijn. Uw therapeut kan de triggerpoints aan u laten zien. Ook wordt er besproken of dry needling bij u toegepast kan worden, dit kan namelijk niet altijd. Het kan natuurlijk ook zijn dat u dit niet wilt. Dry needling is niet de enige manier triggerpoints te behandelen.

Wat kan ik me erbij voorstellen? Uw therapeut zoekt de verharding in uw spier op. Er wordt gevoeld naar stijfheid en er wordt afgegaan op wat u voelt. Op deze plek in de spier wordt een dun naaldje ingebracht. Het triggerpoint wordt aangeprikt.

Vaak voelt u vrij weinig tijdens het inbrengen van dit naaldje. Het raken van het triggerpoint voelt u wel. De meeste mensen omschrijven dit alsof ze een stroomstootje krijgen. Een schokje. Er gebeurd echter niets met stroom, en er wordt geen zenuw aangeprikt. Er wordt ook niks geïnjecteerd zoals sommigen mensen zich afvragen.

Wanneer het triggerpoint één of meerdere malen geraakt is wordt de naald uit de spier uitgehaald. Het kan zijn dat er meerdere triggerpoints behandeld worden.

Vaak vagen mensen zich af of dry needling hetzelfde is als acupunctuur. Acupunctuur is een traditionele Oosterse zienswijze waarbij er uitgegaan wordt dat de balans in de energiehuishouding verstoord is. Dry needling is een vrij recente Westerse techniek gericht op weefselstimulatie. Oftewel; richt zich op spieren/ triggerpoints.

Maak nu hier een afspraak