Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Nu uw afspraak inplannen
Menu
Afspraak inplannen

Wat ik doe

Het is mijn intentie u weer Vrij te laten Bewegen

Manuele therapie, Vrij in Bewegen

Manuele therapie, fysiotherapie, dry needling, handtherapie en haptonomie is mogelijk bij Vrij in Bewegen.

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van klachten bij het bewegen. U kunt bijvoorbeeld aan een bezoek aan de fysiotherapeut denken bij stijve spieren tijdens het wandelen. Ook wanneer u een pijnlijke elleboog heeft tijdens het werken achter uw laptop of wanneer u een zere schouder heeft na het verven van het plafond. De klachten kunnen gerelateerd zijn aan uw houding. U kunt klachten ervaren door overbelasting of spanning. Maar het kan ook zijn dat bepaalde spieren niet sterk genoeg zijn.

De fysiotherapeut onderzoekt u en kijkt samen met u waar de klachten vandaan komen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en start de behandeling. Hierbij kunt u denken aan het losmaken van uw spieren, het uitvoeren van verschillende oefeningen of het mobiliseren van uw gewricht.

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft na het afronden van de opleiding fysiotherapie nog 3 jaar verder gestudeerd om de gewrichten in uw lichaam nog beter te kunnen onderzoeken en behandelen. U kunt een afspraak maken voor manuele therapie wanneer er sprake is van stijve of pijnlijke gewrichten. Denkt u hier bijvoorbeeld aan wanneer u uw nek niet meer goed kunt draaien bij het omkijken in de auto of op de fiets. Of wanneer u klachten heeft nadat u gestruikeld bent en op uw pols bent gevallen. Ook kan er sprake zijn van lage rugklachten met uitstraling naar uw benen.

De manueel therapeut onderzoekt u en kijkt samen met u waar de klachten vandaan komen. Vaak is het hierna wel duidelijk of het wenselijk is om verder te gaan met manuele therapie. Het kan ook zijn fysiotherapie een prima insteek is. Tijdens de behandeling manuele therapie kunnen uw gewrichten gemobiliseerd of gemanipuleerd worden. Er kunnen ook technieken gebruikt worden gericht op herstel van de beweging van het zenuwweefsel.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de knoop in uw spier (zogeheten triggerpoints) aangeprikt worden met een naaldje. Triggerpoints zijn verhardingen in een spier waarbij de spier niet meer goed kan ontspannen. Deze kunnen ontstaan na overbelasting. Dit kan acuut ontstaan of geleidelijk aan komen door bijvoorbeeld een verkeerde houding.

Dry needling valt onder uw reguliere fysiotherapie of manuele therapie behandeling.

Handtherapie

Voor meer informatie over handtherapie verwijs ik u graag door naar mijn blog.

Haptonomie

Voor meer informatie over haptonomie verwijs ik u graag door naar mijn blog.

>> Maak nu een afspraak

Klachten Hiermee weet ik wel raad!
  • pijn en/of een verminderd bewegen van uw nek of schouders met mogelijke uitstraling naar de arm(en)
  • pijn en/of een verminderd bewegen van de lage rug met mogelijk uitstraling naar het been
  • pijn en/of een verminderd bewegen van de middenrug en/of de ribben
  • andere gewrichtsklachten
  • bepaalde vormen van hoofdpijn en/of duizeligheid
Succesverhaal“Dankzij Marianne voel ik mij weer fantastisch”

Een therapeute met een luisterend oor voor de patiënt die zijn of haar klacht wil behandelen. Op toevallige wijze ben ik in contact gekomen met Marianne en ze heeft mijn probleem (malletvinger) onder handen genomen. Met aandacht en de middelen die daarvoor nodig zijn mag ik zeggen dat ik heel tevreden ben over de (be)handelswijze. Ga zo door!

Daan

Maak nu hier een afspraak