Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Nu uw afspraak inplannen
Menu
Afspraak inplannen

Contractvrij werken in de fysiotherapie – vergoeding

Klachten of hulp bij bewegen?
Ik ben er helemaal klaar voor!

Contractvrij werken houd in dat de zorgverlener geen contracten heeft afgesloten met zorgverzekeraars. Als klant en als therapeut is er hierdoor, naast de therapeutische relatie, een financiële relatie. Je ontvangt de factuur en betaalt voor de geleverde dienst. De factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Je bent en blijft ten alle tijden echter zelf verantwoordelijk voor de betaling.

Wat krijg je vergoed?

De volgende punten gelden voor de niet chronische klacht. Een niet chronische klacht is een aandoening die niet voorkomt op de lijst die je zorgverzekeraar hanteert. Deze lijst wordt ook wel de lijst Borst genoemd.
Een niet chronische klacht kan een klacht zijn die al lang aanwezig is. In dit geval heeft het echter niets te maken met hoe lang u klachten heeft.

Fysio- en manuele therapie wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. Alleen als je een aanvullende verzekering hebt, ontvang je een vergoeding. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, hangt af van je gekozen pakket. Informeer hiernaar bij de zorgverzekeraar.

De vergoeding van het tarief is afhankelijk van wat voor polis je hebt gekozen. Bij een restitutiepolis krijg je 100% vergoed van het marktconforme tarief. Bij een natura/budgetpolis is dat echter 65-80%. Het marktconforme tarief is door elke individuele zorgverzekeraar zelf bepaald en is dus variabel.

Fysio- en manuele therapie van een niet chronische aandoening valt niet onder het eigen risico.

Bron: Paramedici Contractvrij

>> lees tarieven

Maak nu hier een afspraak