Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Nu uw afspraak inplannen
Menu
Afspraak inplannen

Mijn werkwijze

Mijn behandelmethode naar Vrij Bewegen

Fysiotherapie, Vrij in Bewegen

Of u nu komt voor fysiotherapie of manuele therapie, mijn behandelmethode bestaat uit 4 heldere en doelgerichte stappen:

1 Onderzoek

Door middel van wat u vertelt, maar ook door wat ik zie en op basis van wat ik voel, proberen we te bepalen waar de klachten vandaan komen.

2 Behandeling

Wanneer duidelijk is waar de klachten vandaan komen of kunnen komen, stellen we een behandelplan op. Ook stemmen we af of fysiotherapie of manuele therapie de beste insteek zou kunnen zijn. Het kan ook een combinatie van beide worden. We maken een inschatting op welke termijn de klacht zou moeten veranderen. En hoe lang het ongeveer zou moeten duren voor een klacht hersteld zou mogen zijn. Hier zijn vaak meerdere factoren die een rol kunnen spelen. Sommige komen het herstel ten goede. Anderen daarentegen kunnen het herstel vertragen. Tijdens de behandeling kan er gebruik worden gemaakt van diverse mobilisatie- en manipulatietechnieken om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren. Op die manier werken we aan het herstel van uw klacht.

>> lees meer over fysiotherapie of manuele therapie

3 Oefening maakt Vrij

Het komt vaak voor dat ik u specifieke oefeningen mee geef om thuis ook aan de slag te gaan. Dit kunnen oefeningen zijn om bepaalde spieren te rekken, spieren te versterken of om de coördinatie te verbeteren. Wanneer deze oefeningen thuis worden bijgehouden, bevorderd het herstel.

4 Succes

Na de behandeling succesvol te hebben afgesloten, bespreken wij het resultaat. We nemen ook door hoe u zou kunnen voorkomen dat de klachten terugkeren. Ik vertrouw erop u te hebben geholpen om weer Vrij te Bewegen.

Succesverhaal Erg vakbekwaam en professioneel

Al een tijd liep ik rond met rugklachten. Toen ik eindelijk de stap nam om naar een fysiotherapeut te gaan, kwam ik bij Marianne van Vrij in Bewegen terecht. Eenmaal op gesprek bij Marianne luisterde ze aandachtig naar mijn verhaal. Met de informatie van mijn kant, het doorvragen van haar en het onderzoek, maakte zij het behandelplan op. Door haar verschillende behandeltechnieken ben ik weer mobiel en pijnvrij. Ik ben heel blij met haar vakbekwaamheid en zal zeker eerder naar haar toestappen wanneer dit nodig lijkt te zijn. Want voor adequate en professionele behandelingen ben je bij Marianne op het juiste adres.

Marleen

Ik liep al een tijdje rond met nek en schouder klachten. Ik heb Marianne gebeld en kon al snel bij haar terecht. Geen wachtlijst, erg prettig. Marianne heeft mij zeer goed geholpen om de pijn klachten op te lossen. Dit deed ze niet alleen door manuele technieken toe te passen maar ook door een luisterend oor en goede raad. Vaak krijg ik van professionals goed bedoelde cliché adviezen zoals “doe het een beetje rustiger aan”. Daar kan ik niet veel mee. Marianne komt met praktische tips over bewuster bewegen en helpt samen te zoeken naar oplossingen voor het indelen van mijn tijd. Voor mij een zeer positieve ervaring van een vakbekwame manuele therapeut met oprechte interesse voor de cliënt.

Jan

TarievenVragen staat vrij

En hierbij alvast enkele antwoorden:

Niet-gecontracteerde zorg (on)handig?

Er is de keuze gemaakt om contractvrij te gaan werken. Dat heeft als voordelen dat het opstellen van een behandelplan en de behandelduur precies is afgestemd op uw situatie, zonder tussenkomst van een zorgverzekeraar. De behandelaar heeft alle tijd voor u.

Verwijzing huisarts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig. Er volgt een screening om te bepalen of u op het juiste adres bent met uw klachten. Het kan zijn dat uw klachten niet passen binnen mijn specialisatie. In dat geval adviseer ik u een bijpassende discipline of verwijs u naar de huisarts.
Het kan wel zijn dat uw zorgverzekeraar een verwijzing nodig acht, om de factuur van een niet-gecontracteerde therapeut te voldoen. U kunt hiernaar informeren bij uw verzekeraar.

Hoe zit het met de vergoeding?

Na afloop van de behandeling betaalt u de factuur. U kunt de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, vergoed uw zorgverzekeraar de therapie vaak grotendeels tot volledig. Uw zorgverzekeraar kan u aangeven hoe vaak en hoeveel u vergoed krijgt bij niet-gecontracteerde zorg.

Oprecht en vrij advies

Vraag u af hoe belangrijk een pijnvrij en beweeglijk leven voor u is en laat uw gezondheid niet afhankelijk zijn van een vergoeding door een zorgverzekeraar.

 

Intake en onderzoek na verwijzing € 56,-
Screening, intake en onderzoek € 56,-
Zitting fysiotherapie € 41,-
Zitting manuele therapie € 52,50
Niet nagekomen afspraak € 31,50
Sessie haptonomie € 71,50
Orthomoleculair voedingsadvies € 40,-
Maak nu hier een afspraak